Radial Engineering – D’Angelico

Et knippe med produkter fra Radial Engineering som presentert på NAMM i Anaheim i januar

Er det noe Radial Engineering er dyktige på så er det å komme til markedet med mange svært så praktisk enheter for de fleste forhold innenfor Pro Audio og MI, med andre ord profesjonell lyd og musikkmarkedet. De to nyeste produktene er mer rettet mot det profesjonelle lydmarkedet. De bærer betegnelsen DiNET DAN-TX2 og DAN-RX2, og det er her snakk om to enheter med to-kanals Dante-klare nettverks interfacer, og det beste er jo at de allerede er ute på markedet.

Redial Engineering leverer også six-packs, riktignok for et litt annet formål kanskje…

DAN-TX2 er senderen i nettverket mens DAN-RX2 er mottakeren, og der begge bygget for å kunne virke i AES-67 nettverk. De leverer en over Ethernet protokoll med en meget lav grad av forsinkelse samtidig som den kommer med 24-bit/96kHz digitale konvertere for en helt upåklagelig lydkvalitet. Begge disse enhetene er ment for å tilfredsstille behov i kommersielle installasjoner og for turneformål.  De kommer med EtherCON kontakter som er med på å sikre en trygg og sikker tilkobling til nettverket, og og de kan dessuten også monteres inn i standard racksystemer ved hjelp av SA rack adapterne, som er en opsjon for de som skulle finne det interessant og aktuelt. Strøm til DAN-TX2 og DAN-RX2 kan forsynes enten via strøm over Ethernet (PoE som det gjerne beskrives som) eller via en 15 volt adapter, som blir levert med disse enhetene, og begge strømkildene kan være tilkoblet samtidig som en ekstra garanti mot at strømmen skulle gå ned.

Radial Engineering DiNET DAN-RX2

DiNET DAN-RX2 er en mottaker som kan kobles hvor som helst på nettverket, og vil da kunne tilby en balansert lydutgang via XLR kontakter, noe som gir en best mulig distribusjon over til et PA-system, aktive høyttalere eller andre destinasjoner etter behov. En egen utgang for hodetelefon er også inkludert, med både 3,5 millimeter og kvarttom jack. Det er også TRS utganger som gjør det mulig å bruke DAN-RX2 til et personlig monitorsystem eller for testformål.

Radial Engineering DiNET DAN-TX2

DiNET DAN-TX2 er i stand til å mate ethvert linjesignal til et Dante-nettverk ved å benytte et utvalg kontakter for det formålet for best å tilpasses ulike applikasjoner og kilder. To inngangskanaler kan adresseres via XLR/TRS kombokontakter for bruk sammen med balansert profesjonelt lydutstyr. Den er dessuten også utstyrt med RCA kontakter for tilkobling til konsumenttype avspillingsutstyr, og den har en 3,5 millimeter stereojack for bruk sammen med smarttelefon og nettbrett. Individuelle nivåkontroller og inngangsdemping er tilgjengelig for begge kanaler, eller de kan lenkes til et enkelt sett med kontroller for enkel operasjon med stereokilder.

Man ser helt klart hvor mye av dette kommer av, men dagens D’Angelico er noe ganske annet enn det som ble håndbygd i sin tid. Den store forskjellen er at nå kan straks en hel del flere nyte godt av noe av dette.

Utover det tar jeg dere heller med på en tur gjennom noen av de gitarene D’Angelico Guitars presenterte på årets NAMM. Jeg lar bildene si sitt i denne sammenhengen, og så får man heller komme tilbake til noe mer spesifikt når den tid kommer. De virker å være t et ganske så godt støt akkurat nå, og dette året hadde de dratt med seg inn Bob Weir for å øke temperaturen og interessen en smule. Bob Weir er, for de som ikke skulle vite, rytmegitaristen i Grateful Dead. Nå er han gjerne ute sammen med Dead & Co, som inneholder noen av hans gamle kolleger, så vel som noen nye.

Nytt av året for D’Angelico var presentasjonen av deres Premier-serie. Den er beskrevet i bloggen som hentet innhold fra årets Preview Day i forbindelse med NAMM.

Legg inn en kommentar