Noe mer NAMM

Jeg kommer til å følge opp årets NAMM Show i Anaheim gjennom en del blogger i den tida som kommer. Disse bloggene kommer til å være av ltit ulik karakter, og den grad det er viktig vil jeg helt klart ikke være fremmed for ønsker folk måtte komme med underveis. Dette er noe som kan tilpasses de ønskene som måtte dukke opp, og mye av det kan helt klart tilrettelegges på et slik vis at det kan være til så stor nytte som mulig i enden. Akkurat det er minst like interessant for de som måtte komme opp med en del kommentarer som det er for meg. Når man har vært med på dette siden mitt første NAMM Show i januar 1986 så er det en hel del man har fått med seg, men langt mer har man blitt meget godt kjent med en hel del folk, og det beste er hvordan alle disse også aktivt er med på å utvide det hele. Jeg har en hel del ideer både for denne bloggen så vel som en del andre formater, og har et håp om at mye av formen kan komme på plass i løpet av ganske så kort tid. For min del er dette utelukkende et spørsmål om tid, noe man har en hel del tilgjengelig av nå, og siden det fortsatt ser ut til å være en del igjen av denne vinteren så er det ikke umulig at man kan få tatt unna en hel del. For å være sikker på å få med seg dette så bør dere så absolutt velge å følge bloggen slik at dere får påminnelser for hver gang det skjer en ny posting på den plassen. Denne formen er strengt tatt uten grenser, og gjett om akkurat det passer meg helt utmerket. Og det beste? Jo, at det overhodet ikke koster deg noe som helst, og jo mer trafikk det blir jo mer moro, spennende, interessant og lærerikt vil det helt klart bli for min del også. Så velkommen inn!

Sessionwire er et forsøk på å bygge et samfunn av musikere, lydteknikere, produsenter og andre. De kan finnes på sessionwire.com for mer info, og de som måtte ha lyst til å forsøke innrømmes en gratis måned for å komme i gang. Det hele bygger på en ide som dukket opp hos Robin Leboe og som han for alvor begynte å nevne for folk rundt seg i løpet av høsten 2015. Etter hvert fikk han kontakt med en som hadde en hel del erfaring med programmering og databruk generelt, fikk på plass en del kapital og så var de så smått i gang. Hvorfor det dukket opp i første omgang hadde å gjøre med sønnen til Robin å gjøre. Han var, som svært mye annen ungdom, veldig opptatt av musikk og full av et ønske om å knytte kontakter for bedre å løfte seg sjøl i det markedet. Langsomt ble det til en ide i Robins hode, og en ide som nå har fått sitt uttrykk gjennom det som møter en når man tar det hele i bruk. Man laster ganske enkelt en applikasjon ned fra Nettet, installerer det hele og setter i gang. Det man så får er en mulighet for å strømme levende lyd mellom digitale arbeidsstasjoner, eller studioer om man vil. Man kan for eksempel sende en stem over til en musiker for å få lagt på plass noe keyboard, gitar, bass eller annet. Det man får i retur syr man enkelt på plass i eget studio for så å jobbe seg videre gjennom det hele. Det man får er direkte kommunikasjon med personen i den andre enden via samtale, video eller teksting. Alle filer man transporterer foregår på et sikkert, direkte og dra-og-slipp overføring – ikke ulikt det man vil gjøre med Dropbox, om man skulle trenge til en litt annen referanse. Det hele kommer med studiokvalitet talkback, og deling kan foregå via høyoppløste skjermer slik at man til enhver tid ser hva det er man holder på med i hver sin ende. Alt det styres enkelt fra hver enkels posisjon. De kan følges på Nettet via www.sessionwire.com , og jeg vil komme tilbake med en oppfølging med en del tilhørende skjermdumper når man har fått litt mer tid til å disikere det hele.

Florian Simmendinger, mannen bak Soundbrenner og produktene.
Soundbrenner som klokke.
Soundbrenner som metronom, her i 7/8 med aksenter.
Soundbrenner som stemmeapparat.
Soundbrenner plasseres enkelt på metall med magneten den kommer med.
Soundbrenner som app, for Andriod og iOS.

Soundbrenner er et firma som leverer en smartklokka rettet inn mot musikkindustrien. Den første versjonen av den klokka var utelukkende en metronom, som når du festet den på armen ga deg tempoet fra klokka og inn i armen. For de som ikke har prøvd det kan det sies at det fungerer helt utmerket. Dette året kom de til NAMM for å vise fram den neste versjonen av denne smartklokka, og nå har den fått en del flere egenskaper. Det første man oppdager er at den nå kommer med et display som gir informasjon tilbake. Den første modellen hadde ikke det. Ved siden av metronom vil den nå også kunne ta i mot meldinger fra telefonen din slik at de alltid vi få påminnelser når noen forsøker å komme i kontakt via den veien. Den har også en vanlig klokke ombord, noe som gjør at den nå faktisk også fungerer som en klokke for de som måtte ha behov for en slik referanse. Den har også et stemmeapparat ombord nå, og der valgte de tidlig vekk bruk av mikrofon. De ville skape et stemmeapparat som kunne brukes via kontakt på et hvilket som helst instrument. Det har de lykkes med, og det gjøres ved at man enkelt vri klokka løs fra bakplata og plasserer den på en gitar, ukulele, bass eller noe annet, og så fester den til metall på instrumentet. Bildene forklarer litt mer tross alt, og der ser man litt hva som tilbys av ulike overflater ved vanlig bruk. Den har også en lydtrykksmåler innebygd, komplett med advarsel når man når et forhåndsbestemt nivå, slik at man enten kan skru litt ned eller ta på seg øreplugger. Helt ferdig var ikke denne modellen, men de hadde kommet langt på vei. Produksjonen foregår i Kina, og Florian, som var mannen bak produktet hadde flyttet til Honk Kong for å kunne følge produksjonen på nært hold. De hadde folk på fabrikken i Kina omtrent tre dager i uka, noe han mente var absolutt nødvendig for å få alle detaljer på plass slik at man hadde en garanti for at man hadde et produkt i enden som man kunne stå inne for. All programvare ble skapt i Berlin, en by som i følge Florian har et meget rikt miljø av slike folk, og en solid garanti for at alt det de måtte ønske å gjøre rent faktisk kom til å skje. Han har hentet inn en del folk med erfaring fra noen av de kjente aktørene innenfor markedet for applikasjoner i den byen – og der har det som sagt vært en del å velge mellom. Han mente at miljøet i Berlin lenge hadde hatt noen helt spesielle kvaliteter i så måte, noe som i alle fall ikke skal bestrides på denne plassen. Den første versjonen av denne klokka har det så langt blitt produsert 80.000 av, og de har solgt omtrent 70.000 av disse så langt. Den nye versjonen vil bli tilgjengelig fra sommeren av, og det litt mor den andre enden. Den kommer i to utførelser, hvor den med kasse av stål og med skinnreim av italiensk skinn vil kommer til å havne på 299 Euro. Den med kasse av plast og med reim av silikon vil koste 199 Euro. Funksjonene vil være eksakt de samme, så hva man velger blir helt klart opp til den enkelte. Det meste var klart, og det meste av det de hadde et ønske om å implementere i denne nye versjonen av smartklokke fra Soundbrenner var stort sett på plass. Soundbrenner har også en metronom som kan lastes ned gratis både for iOS og Android, og med den har de lagt seg helt på topp hos Android og på en tredje plass på iOS. Sammenlignet med den første versjonen representere denne neste modellen helt klart noe svært interessant. Mer om levering og andre detaljer finner du på www.soundbrenner.com

Fostex TM2, bak glass – det var jo en prototype ennå så lenge.

Fostex kom med et nytt trådløst produkt. TM2 som de beskrev som True Wireless Stereo Earphones. Det er jo bare hva de har et ønske om å formidle, og det å gi folk ideer er aldri noen negativ ide uansett. Dette er en løsning som er ment for i-øret monitorering, et marked som nå virkelig begynner å bli befolket med en hel del aktører. TM2 kommer med dynamisk driver på 6 millimeter, og den kan frikobles slik at man kan bruke den sammen med dine egne i-øret løsninger ved å bruke en MMXC kobling, eller som opsjon en CIEM type 1 eller 2 kobling. Den kommer med Bluetooth 5.0 for en meget stabil tilkobling via Qualcomm QCC3026 SoC. Sann trådløst pluss (True Wireless Plus) modus kobler hver side direkte til verten for å eliminere dropp-ut. Hver enkelt side kan benyttes uavhengig av hverandre, for eksempel når man mottar en telefonsamtale. Kroken som går over øret er tilpasset for å passe ulike ørefasonger. Det hele styres via enheten via bryter (Music play, Call Control) og berøringsfølsom sensor (Volume Control / AI Assistant). Den er dessuten vannbestandig opp til IPX5, for de som trenger til å vite det. Den er også tilgjengelig for iOS og Android for ytterligere muligheter for brukeren til å tilpasse, skreddersy og optimalisere brukeropplevelsen, inkldert equalizer – en berøringsfølsom styrt equalizer, landskap lyd – som aktiveres for å bringe inn omkringliggende lyder, slik at man kan være oppmerksom på omkringliggende lyder, stemmeassistent – iOS og Android faste innstillinger. TM2 har en frekvensgang fra 10 Hz til 40 kHz, 16 ohm og en følsomhet på 103 dB/mW. Den har innebygd oppladbart Li-ion batteri med en levetid på opp til tolv timer per opplading. Som sagt er det Bluetooth 5.0 som benyttes med en klasse 2 utgangssignal. Enheten, kroppen, veier 6 gram mens krybba har en vekt på 110 gram. Codekene som benyttes er Qualcomm, aptX audio, AAC og SBC. Når den benyttes med telefon kan man slå av og på eller blokkere en samtale. Mer info kan du garantert finne på sidene til Fostex – www.fostexinternational.com

Legg inn en kommentar