En dag til, og så – full fart!

Noen timer forskjell vil det helt klart bli, men med en gang ting begynner å dukke opp for alvor, og ikke minst blir sluppet for almenn nytelse, så vil denne bloggen bli fulgt opp med en hel del mer sjølsagt. Med godt over 2.000 utstillere til stede blir det unektelig en hel del inntrykk, men vel så mye å få med seg er alt det som forøvrig foregår i forbindelse med arrangementer som dette, og det er en hel del. Årets keynote, eller hovedtale, vil bli holdt av Al Schmitt. De som ikke kan huske å ha hørt om han kan bare ta det veldig rolig, hørt han har dere i alle fall. Han er en av de lydteknikerene i denne verden som har vært med på omtrent alt, og han er fortatt både aktiv og svært så vital.

Utover det er det en rekke temaer som blir tatt opp til behandling, og en kombinasjon av alle disse aktivitetene og det sosiale er gjerne noe av det som virkelig driver NAMM. Når man har vært med en stund blir ikke minst det noe av det viktigste man blir opptatt av mens man er der, og i det livet finner man stort sett alt – kunnskap, erfaring, nysgjerrighet, humor og alt mulig som gjerne dukker opp når mennesker møtes.

Bildet over er av Galaxy Harp, en av årets nye utstillere. Produktet er et tolvstrenget instrument som spilles som en harpe. Hvordan man ønsker å stemme den er mer avhengig av hva slags musikk man ønsker å skape, og spesielt legger Galaxy Harp vekt på at den vil lyde utrolig fint i kombinasjon av alt det man i dag kan få tak i av effektenheter for gitar. Bildet over er kun et eksempel på hva slags finish instrumentet kan få, og om man skal vurdere noe slikt er det fullt ut mulig å benytte en egen design. På hjemmesiden deres er det noen eksempler, for de som måtte ønske å få et lite inntrykk om ikke annet – www.GalaxyElectricHarp.com. Den kan spilles stående som en gitar, liggende på fanget eller litt som en tradisjonell harpe.

En aktør som er tilbake igjen er Gibson, og det knyttes en hel del spenning til hvilken vei de nå velger å gå etter at alt det gamle har blitt ryddet ut. Så langt ser det rimelig lovende ut, i alle fall for de som gjerne vil se tradisjonene beholdt på et best mulig vis. Så får heller bare jeg komme tilbake med en hel del mer når bare varmen tar tak i kroppen for alvor. Miljøet i seg sjøl er en skikkelig vitamininnsprøytning, så det er bare å melde seg på for fortsettelsen!

Legg inn en kommentar